Kizomba, een dansstijl die zijn oorsprong vindt in Angola, is ontstaan in de jaren ’80. De naam “Kizomba” betekent “feest” in het Kimbundu, een van de nationale talen van Angola. Het is een zwoele, intieme dans die elementen combineert van de traditionele Angolese dans Semba met Zouk muziek uit de Franse Caribische eilanden. Door de jaren heen heeft Kizomba zich wereldwijd verspreid en heeft het vele harten veroverd met zijn sensuele ritmes en vloeiende bewegingen. Bij onze dansschool leer je de basisstappen, techniek en de subtiele interactie die deze dans zo bijzonder maakt. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, onze lessen bieden een plezierige en ontspannen sfeer waarin je de essentie van kizomba kunt ontdekken en verbeteren. Onze docenten Frits en Gina maken er een feestje van!

Er zijn verschillende stijlen binnen de kizomba, waaronder traditionele kizomba, urban kiz en tarraxinha.

  1. Traditionele Kizomba: Deze stijl legt de nadruk op langzame, vloeiende bewegingen en de sterke connectie tussen de danspartners. Het is geïnspireerd door de Angolese muziek en cultuur.

  2. Urban Kiz: Een moderne variant die in Europa is ontstaan. Deze stijl bevat invloeden van hip-hop en andere dansstijlen, met meer nadruk op individuele expressie en creatieve bewegingen.

  3. Tarraxinha: Een intiemere en zwoelere variant van kizomba, met focus op subtiele heupbewegingen en minimalistische passen.

Bij onze dansschool bieden we een unieke ervaring door Kizomba Fusion aan te leren. Deze stijl combineert elementen van traditionele kizomba, urban kiz en tarraxinha, waardoor je een veelzijdige danser wordt. Onze lessen zijn ontworpen om je te helpen de verschillende technieken en stijlen te integreren, zodat je kunt genieten van een dynamische en gevarieerde danservaring.