Welkom bij onze dansschool, waar passie, ritme en beweging samenkomen en wij op dit moment drie dansniveaus aanbieden. Of je nu nog nooit eerder hebt gedanst of al een ervaren danser bent, wij bieden een plek waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen, nieuwe technieken kunt ontdekken en je passie voor dans kunt delen. Laten we eens kijken naar wat elk niveau te bieden heeft:

 

Salsa niveau 1 - beginners 1

Salsa voor beginners is perfect voor diegenen die nog nooit eerder hebben gedanst of die hun dansvaardigheden willen opfrissen. Je leert de basisstappen van de Salsa LA Style on 1, de eerste technieken en het ritme van Salsa onder de knie te krijgen. We besteden ruim aandacht aan de basis van de salsa, footwork en geven extra aandacht aan de houding en het leiden en volgen. Na enkele lessen heb je voldoende zelfvertrouwen en coördinatie opgebouwd voor jouw eerste Salsa-dansje op een Latin party. 

Dit is het aanbevolen niveau voor iedereen die nog geen ervaring heeft of slechts enkele lessen heeft gevolgd bij een andere dansschool.

 

Bachata niveau 1 - beginners 1

Bachata voor beginners is perfect voor degenen die nog nooit eerder hebben gedanst of die hun dansvaardigheden willen opfrissen. Je leert de basisstappen van de Bachata (sensual), de eerste draaitechnieken en het ritme van Bachata onder de knie te krijgen. Naast aandacht voor de basis, jouw houding en het leiden en volgen, krijg je een voorproefje van de sensual-technieken zoals een bodyroll en andere body-isolaties. Na enkele lessen heb je voldoende zelfvertrouwen en coördinatie opgebouwd voor je eerste Bachata-dansje op een Latin party. 

Dit niveau is ideaal voor iedereen zonder ervaring of met slechts enkele lessen elders gevolgd.

 

Salsa niveau 2 - beginners 2

Salsa beginners 2 is een verdieping en herhaling van de basisstappen, met verfijning van het leiden en volgen. Tijdens deze lessen duiken we dieper in op techniek, houding en styling, waardoor je je dansrepertoire kunt uitbreiden en je comfortabeler kunt voelen op de dansvloer. Of je nu nieuwe combinaties wilt leren, je draaitechniek wilt verbeteren of gewoon wilt genieten van een uitdagende les, niveau 2 biedt een stimulerende omgeving om te groeien als danser. In dit niveau leer je verfijning van de basisdraaien, de bewegende draai (inside turn), en figuren zoals de shouldercheck en butterfly.

 Aanbevolen voor dansers met enige ervaring die al comfortabel zijn met basispassen en hun vaardigheden verder willen ontwikkelen (circa 3 tot 6 maanden dansles).

 

Bachata niveau 2 - beginners 2

Bachata voor beginners 2 verdiept en herhaalt de basisstappen, met een focus op verfijning van het leiden en volgen. Tijdens deze lessen duiken we dieper in op techniek, houding en styling, waardoor je dansrepertoire wordt uitgebreid en je je comfortabeler voelt op de dansvloer. Met het verbeteren van jouw connectie met jouw danspartner leer je beter leiden of volgen,. Daarnaast leer je verschillende sensual technieken zoals diverse variaties van de bodyisolaties (zoals bodyroll, headroll, hiproll). Ook ontdek je dat dansen niet altijd tegenover elkaar hoeft te zijn en leer je over de shadowposition.

Aanbevolen voor dansers met enige ervaring die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen (circa 3 tot 6 maanden dansles).

 

Salsa niveau 3 - improvers

Ons niveau 3 is voor dansers die klaar zijn om hun vaardigheden naar het volgende niveau te tillen. Hier verfijnen we de technieken die je hebt geleerd in niveau 1 en 2, en introduceren we meer complexe combinaties. In deze lessen krijg je een uitbreiding van de salsatechnieken. De lessen beginnen na een opwarming met oefenen van diverse draaitechnieken. We leren vlotte combinaties en ontwikkelen verder je dansvaardigheid met nieuwe figuren en passen. Het technische aspect wordt interessanter en de figuren worden nog verder uitgebreid. In dit derde beginnersniveau dans je op een steeds hoger tempo met gevarieerde stappen. We gaan wat meer draaien en al het voorgaand geleerde combineren. Natuurlijk leer je ook in dit niveau weer veel nieuwe shines! Je leert in dit derde niveau dus verfijning van de basisdraaien, combinaties en draaien achter elkaar combineren, de bewegende draai (outside turn), en figuren zoals de copa. Aanbevolen voor dansers met meer dan 6 maanden danservaring.

 

Bachata niveau 3 - improvers

Ons niveau 3 is voor dansers die klaar zijn om hun vaardigheden naar het volgende niveau te tillen. De lessen beginnen met een warming-up op muziek, gevolgd door een verdere opwarming van specifieke spieren die nodig zijn voor diverse bodyisolaties. Naast het verfijnen van de technieken uit niveau 1 en 2, leer je in niveau 3 nieuwe, meer complexe combinaties. Hierbij wordt aandacht besteed aan het creëren van een stevig frame, ademhaling en juiste gewichtsverplaatsing. De combinaties worden vloeiender en interessanter en je leert ook hoe je de muziek kunt interpreteren en anticiperen op breaks in de muziek. Aanbevolen voor dansers met meer dan 6 maanden danservaring.

 

Intermediate en Advanced

Wij zijn een jonge en groeiende dansschool en dansgemeenschap in Bodegraven. Daarom bieden wij op dit moment nog geen intermediate en advanced lessen aan. Wij zijn met beginnersgroepen begonnen en hopen onze cursisten door te laten groeien naar deze niveaus. Later zullen wij deze lessen wel aanbieden. Wil je nu wel les op een hoger niveau dan bestaat de mogelijkheid om , als koppel, een privéles te boeken.

 

Instappen

Instappen kan bij elke lessenreeks. Dit kan door een gratis proefles te boeken. Om de verhouding aan volgers en leiders in de lesgroepen is het gewenst om je met een danspartner aan te melden. Als de les uit balans is, kan het zijn dat wij in overleg de gratis proefles verplaatsen naar een andere datum.

Welk niveau heb jij?

Heb je al danservaring maar weet je niet op welk niveau je jezelf moet inschrijven?

Test je niveau door een proefles te boeken via ons rooster of kom een keer met ons dansen op een woensdagavond social / oefenavond. Hier zijn Andanza-docenten aanwezig waarmee je een dansje kunt doen. Geef even aan dat je komt voor een niveautest en dan kijken we samen wat de beste optie is voor jou. Uiteraard kan je contact met ons opnemen voor vragen over het voor jou geschikte lesniveau.

Comments are disabled.